Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije
 

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



KONZERVIRANJE NAMIRNICA IONIZACIJSKIM ZRAČENJEM

Vilić, M.



SAŽETAK

Već od samog otkrića radioaktivnosti energija ionizacijskog zračenje pokušala se koristiti za konzerviranje namirnica. No, tek nakon Drugog svjetskog rata krenula su opsežnija istraživanja, te intenzivniji razvoj i primjena zračenja kao nove metode konzerviranja namirnica. U ovom je članku opisana primjena ionizacijskog zračenja u konzerviranju namirnica, način djelovanja ionizacijskog zračenja na mikroorganizme u namirnicama, dopuštene doze zračenja za pojedine namirnice životinjskog podrijetla u
Hrvatskoj, te učinke takvog zračenja na ozračene namirnice.
Ključne riječi: namirnica, ionizacijsko zračenje




SUMMARY

PRESERVATION OF FODDS WITH IONIZING RADIATION


Since the very beginning of discovery of radioactivity, attempts have been made to use energy of ionizing radiation for food preservation. But, after the World War II, more intensive investigations have been performed about the use of radiation as a new method of food preservation. In this paper, a review is presented of the use of ionizing radiation in food preservation, the way of effects of ionizing radiation on microorganisms in food, permitted doses of radiation for certain food of animal origin in Croatia, as well as the effects of such radiation on contaminated food.
Key words: food, ionizing radiation



Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju







Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača"

TEHNLOGIJA

RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro

IZ LITERATURE I PRAKSE

Trajne kobasice

TRŽIŠTE MESA

Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića

KAKVOĆA MESA

Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja

REVIJALNI RAD

Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda

REVIJALNI PRIKAZ

Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem

STRUČNI RAD

Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine)

STRUČNI RAD

Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima




Ažurirano: 20. 1. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb