GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
UTJECAJ HRANIDBE NA KAKVOĆU SVINJETINE Karolyi, D. Primarni cilj proizvođača tovljenika svinja postizanje je optimalnih tovnih performansi i visoke mesnatosti trupa. Uz ove temeljne zahtjeve, u posljednje vrijeme sve veća pozornost pridaje se kakvoći proizvedenog mesa. Na kakvoću svinjskog mesa mogu utjecati različiti čimbenici. Uz genetiku, postupak s svinjama prije klanja i postmortalne promjene u mesu, hranidba je jedan od najznačajnijih faktora. Moderna hranidba svinja temelji se na principu podmirenja energetskih i proteinskih potreba uz opskrbu dostatnim količinama mineralnih tvari i vitamina kako bi se spriječili simptomi deficita. Poznato je da su svinje monogastrične životinje kod kojih se mnogi hranjivi sastojci iz krmiva nakon apsorpcije lako ugrađuju u tjelesna tkiva. Zbog toga hranidba može značajno utjecati na kakvoću i promjene svojstava mesa kao što su boja, sposobnost vezanja vode, sadržaj i sastav masti, oksidativna stabilnost, sadržaj glikogena ili gustatorne osobine. Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača" TEHNLOGIJA RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro IZ LITERATURE I PRAKSE Trajne kobasice TRŽIŠTE MESA Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije UZGOJ ŽIVOTINJA Uzgoj kunića KAKVOĆA MESA Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Higijenska kakvoća proizvoda od jaja REVIJALNI RAD Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda REVIJALNI PRIKAZ Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem STRUČNI RAD Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine) STRUČNI RAD Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |