Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije
 

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



UTJECAJ HRANIDBE NA KAKVOĆU SVINJETINE

Karolyi, D.



Primarni cilj proizvođača tovljenika svinja postizanje je optimalnih tovnih performansi i visoke mesnatosti trupa. Uz ove temeljne zahtjeve, u posljednje vrijeme sve veća pozornost pridaje se kakvoći proizvedenog mesa. Na kakvoću svinjskog mesa mogu utjecati različiti čimbenici. Uz genetiku, postupak s svinjama prije klanja i postmortalne promjene u mesu, hranidba je jedan od najznačajnijih faktora. Moderna hranidba svinja temelji se na principu podmirenja energetskih i proteinskih potreba uz opskrbu dostatnim količinama mineralnih tvari i vitamina kako bi se spriječili simptomi deficita. Poznato je da su svinje monogastrične životinje kod kojih se mnogi hranjivi sastojci iz krmiva nakon apsorpcije lako ugrađuju u tjelesna tkiva. Zbog toga hranidba može značajno utjecati na kakvoću i promjene svojstava mesa kao što su boja, sposobnost vezanja vode, sadržaj i sastav masti, oksidativna stabilnost, sadržaj glikogena ili gustatorne osobine.


Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju










 





Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača"

TEHNLOGIJA

RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro

IZ LITERATURE I PRAKSE

Trajne kobasice

TRŽIŠTE MESA

Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića

KAKVOĆA MESA

Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja

REVIJALNI RAD

Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda

REVIJALNI PRIKAZ

Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem

STRUČNI RAD

Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine)

STRUČNI RAD

Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima




Ažurirano: 20. 1. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb