![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() GODINA VI ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() GODINA V ![]() > BROJ 6 ![]() > BROJ 5 ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() ![]() ![]() > KNJIGE ![]() > LINKOVI ![]() > IZRADA WEB STRANICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske Unije Lučić, K. Proizvodnja mesa je od vitalnog značaja za poljsko gospodarstvo. Čak 30% sveukupne potrošnje hrane odnosi se na potrošnju mesa, što čini 10% ukupnih izdataka u domaćoj potrošnji. Mesna industrija je u Poljskoj najveći poslodavac. Više od 100.000 ljudi zaposleno je u preradi mesa, a gotovo milijun ljudi radi na poslovima uzgoja životinja. Poljska očekuje da će biti među onim državama koje će u prvom krugu ući u proširenu Europsku Uniju. To će poljskoj industriji omogućiti pristup tržištu od gotovo 350 milijuna relativno bogatih potrošača i donijeti joj određene poljoprivredne poticaje. Međutim, jedan od uvjeta za ulazak u Europsku Uniju je taj da će samo onim tvornicama koje zadovoljavaju stroge europske standarde biti omogućen izvoz u ostatak EU. Prema izvještaju Ministarstva poljoprivrede o stanju poljske industrije, 4.139 poduzeća bavi se klanjem i proizvodnjom govedine ili svinjetine, uključujući i konfekcioniranje mesa (2796 klaonica) i preradu. Predviđena struktura poljske mesne industrije nakon ulaska u EU
![]() |
![]() |
![]() ![]() Naslovnica ![]() Riječ urednice ![]() AKTUALNO ![]() Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača" ![]() TEHNLOGIJA ![]() RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro ![]() IZ LITERATURE I PRAKSE ![]() Trajne kobasice ![]() TRŽIŠTE MESA ![]() Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije ![]() UZGOJ ŽIVOTINJA ![]() Uzgoj kunića ![]() KAKVOĆA MESA ![]() Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine ![]() ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ![]() ZNANSTVENI RAD ![]() Higijenska kakvoća proizvoda od jaja ![]() REVIJALNI RAD ![]() Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda ![]() REVIJALNI PRIKAZ ![]() Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem ![]() STRUČNI RAD ![]() Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine) ![]() STRUČNI RAD ![]() Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje ![]() Prikaz iz literature ![]() Obavijesti ![]() Upute autorima ![]() ![]()
|
![]() |
![]() MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU ![]() ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb |
![]() |