POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



HIGIJENSKA KAKVOĆA PROIZVODA OD JAJA

Pranjić, D., Sambolek, B., Hadžiosmanović, M., Kozačinski, L., Mioković,B., Njari,B., Cvrtila, Ž.



SAŽETAK

Istraživana je higijenska kakvoća jaja u prahu i smrznutih tekućih proizvoda (melanž, žumanjak, bjelanjak).
Ukupno je pretraženo 308 uzoraka na nazočnost Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, plijesni i ukupnog broja aerobnih mezofilnih bakterija. Dobiveni rezultati pokazuju da je 4,22 % uzoraka sadržavalo salmonele, 12,33 % enterobakterije, 4,80 % plijesni, a kod 2,92 % ukupan broj aerobnih mezofilnih bakterija bio je iznad dopuštenih količina koje su za te proizvode određene proizvođačkim standardima. U interpretaciji Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice, isti uzorci sadržavali su u 3,24 % slučajeva salmonele, enterobakterije 9,41 %, plijesni 4,87 %, a ukupni broj aerobnih mezofilnih bakterija bio je povećan kod 2,92 % uzoraka, dok Staphylococcus aureus nije utvrđen ni u jednom pretraženom uzorku. Dobiveni rezultati ukazuju na neophodnost unaprijeđenja higijenske kakvoće u proizvodnji jajnih proizvoda i nadopunu postojećih sustava HACCP-a tijekom tehnološkog procesa proizvodnje.
Ključne riječi: proizvodi od jaja, higijena jaja, mikrobiološka kakvoća jaja



SUMMARY

HYGIENIC QUALITY OF EGG PRODUCTS

Hygienic quality of egg powder and frozen liquid products (melange, yolk, white egg) was examined. 308 samples were examined on Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, mould and total number of aerobic mesophilic bacteria. The obtained results show that 4,22 % samples contained Salmonella spp., 12,33 % Enterobacteriaceae, 4,80 % mould and in 2,92 % total number of aerobic mesophilic bacteria was above quantity permitted by manufacturing standards. In the explanation of The rules of food microbiological standards the same samples contained 3,24 % Salmonella spp., 9,41 % Enterobacteriaceae, 4,87 % mould and the total number of aerobic mesophilic bacteria was enlarged in 2,92 %, but Staphylococcus aureus was not found in none of the examined samples. The obtained results show the need of improvement of hygienic quality in production of egg products and supplementation of HACCP-concept in course of technologicalprocess of production.
Key words: egg products, hygiene of eggs, microbiological quality of eggs



Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju







Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača"

TEHNLOGIJA

RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro

IZ LITERATURE I PRAKSE

Trajne kobasice

TRŽIŠTE MESA

Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića

KAKVOĆA MESA

Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja

REVIJALNI RAD

Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda

REVIJALNI PRIKAZ

Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem

STRUČNI RAD

Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine)

STRUČNI RAD

Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima




Ažurirano: 12. 11. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb