GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
HIGIJENSKA KAKVOĆA PROIZVODA OD JAJA Pranjić, D., Sambolek, B., Hadžiosmanović, M., Kozačinski, L., Mioković,B., Njari,B., Cvrtila, Ž. SAŽETAK Istraživana je higijenska kakvoća jaja u prahu i smrznutih tekućih proizvoda (melanž, žumanjak, bjelanjak). Ukupno je pretraženo 308 uzoraka na nazočnost Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, plijesni i ukupnog broja aerobnih mezofilnih bakterija. Dobiveni rezultati pokazuju da je 4,22 % uzoraka sadržavalo salmonele, 12,33 % enterobakterije, 4,80 % plijesni, a kod 2,92 % ukupan broj aerobnih mezofilnih bakterija bio je iznad dopuštenih količina koje su za te proizvode određene proizvođačkim standardima. U interpretaciji Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice, isti uzorci sadržavali su u 3,24 % slučajeva salmonele, enterobakterije 9,41 %, plijesni 4,87 %, a ukupni broj aerobnih mezofilnih bakterija bio je povećan kod 2,92 % uzoraka, dok Staphylococcus aureus nije utvrđen ni u jednom pretraženom uzorku. Dobiveni rezultati ukazuju na neophodnost unaprijeđenja higijenske kakvoće u proizvodnji jajnih proizvoda i nadopunu postojećih sustava HACCP-a tijekom tehnološkog procesa proizvodnje. Ključne riječi: proizvodi od jaja, higijena jaja, mikrobiološka kakvoća jaja SUMMARY HYGIENIC QUALITY OF EGG PRODUCTS Hygienic quality of egg powder and frozen liquid products (melange, yolk, white egg) was examined. 308 samples were examined on Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, mould and total number of aerobic mesophilic bacteria. The obtained results show that 4,22 % samples contained Salmonella spp., 12,33 % Enterobacteriaceae, 4,80 % mould and in 2,92 % total number of aerobic mesophilic bacteria was above quantity permitted by manufacturing standards. In the explanation of The rules of food microbiological standards the same samples contained 3,24 % Salmonella spp., 9,41 % Enterobacteriaceae, 4,87 % mould and the total number of aerobic mesophilic bacteria was enlarged in 2,92 %, but Staphylococcus aureus was not found in none of the examined samples. The obtained results show the need of improvement of hygienic quality in production of egg products and supplementation of HACCP-concept in course of technologicalprocess of production. Key words: egg products, hygiene of eggs, microbiological quality of eggs Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača" TEHNLOGIJA RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro IZ LITERATURE I PRAKSE Trajne kobasice TRŽIŠTE MESA Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije UZGOJ ŽIVOTINJA Uzgoj kunića KAKVOĆA MESA Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Higijenska kakvoća proizvoda od jaja REVIJALNI RAD Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda REVIJALNI PRIKAZ Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem STRUČNI RAD Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine) STRUČNI RAD Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |