NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMUIZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...
TEHNOLOGIJA


MESNI SIR

Vjerojatno je svatko od nas putujući u zemlje preko Alpa (Austrija, Njemačka, Švicarska), a osobito ako je tamo jedno vrijeme živio i radio, zamijetio i kušao jedan tipičan mesni proizvod kao jelo za užinu – “Leberkäse” – mesni sir.

U čemu je posebnost ovog proizvoda?

- Receptura je jednostavna (npr.41% govedine II kategorije, 29% leda i 30% masnoće).
- Jednostavna je izrada i punjenje mase u kalupe. Nema potrebe za ovicima, metalnim zatvaračima i vezicama.
- Jednostavna je i ekonomična toplinska obrada, budući se proizvod može najprije kuhati u pari, a onda na kraju toplim zapeći zrakom da se dobije glatka svijetlosmeđa površina.
- Moguće je proizvesti mesne sireve različitih okusa zbog široke palete smjesa začina (npr. začinska smjesa “Bavaria Leberkäse” spravljena prema gastronomskim navikama ljudi koji žive u Bavarskoj) te zbog dodavanja u osnovnu masu sušenog povrća, ementalera u kockicama, prženog luka, komada kuhane šunke i sl.
- Proizvodi su svježi a mogu se prodavati odmah nakon proizvodnje, još topli. Od ukupne potrošnje, preko 50% otpada na prodaju toplog mesnog sira (pivnice, mesnice, benzinske postaje, zalogajnice, prodavaonice brze hrane, supermarketi, kantine i dr.)

U prodajnom smislu, ovaj proizvod povlači za sobom niz drugih aktivnosti. Budući se može distribuirati u toplom stanju, neizbježno je njegovo posluživanje uz prikladni prilog (pecivo, naribani svježi hren, senf i sl.). To otvara mogućnosti da se takvo jelo konzumira kao tzv. brza hrana, ali i onda kada se u nekoj od pivnica ili restorana želi sjesti za stol. Prilog je tada pečenom mesnom siru kuhani krumpir ili kiseli kupus.
Još je efektnije kada se u prostoru trgovačkog lanca neposredno peče u posebnim pećnicama i nakon toga poslužuje, a istodobno se može obaviti uobičajena kupovina ostalih proizvoda. Konzumiranje ovog proizvoda u prodajnim prostorima benzinskih postaja posve je uobičajeno. Samo je pitanje vremena kada će to na našim benzinskim postajama uz nove dionice auto-cesta također postati nešto neizbježno za strance koji nam dolaze, a i za nas koji na putu nemamo vremena za klasičan objed, a ipak bismo željeli pojesti nešto toplo i ukusno.
Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju
Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Europska legislativa

TEHNLOGIJA

Mesni sir

IZ LITERATURE I PRAKSE

Mikrobna fermentacija u proizvodnji trajnih kobasica

TRŽIŠTE MESA

Tržište svinja

Tržište goveda

TRŽIŠTE RIBA

Riba iz ribogojilišta

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića (II)

ODABRANE STRANICE

Pravilnik o razvrstavanju poslovnih subjekata prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti

Brojnost stoke novih članica EU

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Ostaci sulfonamida u mesu peradi

REVIJALNI PRIKAZ

Tvrdo, suho i tamno meso (TST) - problem u proizvodnji i preradi junećeg mesa

STRUČNI RAD

Postupak s pernatom divljači nakon odstrjela - tradicionalni pristup

REVIJALNI PRIKAZ

Higijensko značenje histamina namirnicama

STRUČNI RAD

Higijensko sanitarni i zdravstveni kriteriji vode za piće i napajanje

Prikaz iz literature

Upute autorima

Obavijesti
Ažurirano: 29. 1. 2023.MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica