GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
TEHNOLOGIJA MESNI SIR Vjerojatno je svatko od nas putujući u zemlje preko Alpa (Austrija, Njemačka, Švicarska), a osobito ako je tamo jedno vrijeme živio i radio, zamijetio i kušao jedan tipičan mesni proizvod kao jelo za užinu – “Leberkäse” – mesni sir. U čemu je posebnost ovog proizvoda? - Receptura je jednostavna (npr.41% govedine II kategorije, 29% leda i 30% masnoće). - Jednostavna je izrada i punjenje mase u kalupe. Nema potrebe za ovicima, metalnim zatvaračima i vezicama. - Jednostavna je i ekonomična toplinska obrada, budući se proizvod može najprije kuhati u pari, a onda na kraju toplim zapeći zrakom da se dobije glatka svijetlosmeđa površina. - Moguće je proizvesti mesne sireve različitih okusa zbog široke palete smjesa začina (npr. začinska smjesa “Bavaria Leberkäse” spravljena prema gastronomskim navikama ljudi koji žive u Bavarskoj) te zbog dodavanja u osnovnu masu sušenog povrća, ementalera u kockicama, prženog luka, komada kuhane šunke i sl. - Proizvodi su svježi a mogu se prodavati odmah nakon proizvodnje, još topli. Od ukupne potrošnje, preko 50% otpada na prodaju toplog mesnog sira (pivnice, mesnice, benzinske postaje, zalogajnice, prodavaonice brze hrane, supermarketi, kantine i dr.) U prodajnom smislu, ovaj proizvod povlači za sobom niz drugih aktivnosti. Budući se može distribuirati u toplom stanju, neizbježno je njegovo posluživanje uz prikladni prilog (pecivo, naribani svježi hren, senf i sl.). To otvara mogućnosti da se takvo jelo konzumira kao tzv. brza hrana, ali i onda kada se u nekoj od pivnica ili restorana želi sjesti za stol. Prilog je tada pečenom mesnom siru kuhani krumpir ili kiseli kupus. Još je efektnije kada se u prostoru trgovačkog lanca neposredno peče u posebnim pećnicama i nakon toga poslužuje, a istodobno se može obaviti uobičajena kupovina ostalih proizvoda. Konzumiranje ovog proizvoda u prodajnim prostorima benzinskih postaja posve je uobičajeno. Samo je pitanje vremena kada će to na našim benzinskim postajama uz nove dionice auto-cesta također postati nešto neizbježno za strance koji nam dolaze, a i za nas koji na putu nemamo vremena za klasičan objed, a ipak bismo željeli pojesti nešto toplo i ukusno. Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Europska legislativa TEHNLOGIJA Mesni sir IZ LITERATURE I PRAKSE Mikrobna fermentacija u proizvodnji trajnih kobasica TRŽIŠTE MESA Tržište svinja Tržište goveda TRŽIŠTE RIBA Riba iz ribogojilišta UZGOJ ŽIVOTINJA Uzgoj kunića (II) ODABRANE STRANICE Pravilnik o razvrstavanju poslovnih subjekata prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti Brojnost stoke novih članica EU ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Ostaci sulfonamida u mesu peradi REVIJALNI PRIKAZ Tvrdo, suho i tamno meso (TST) - problem u proizvodnji i preradi junećeg mesa STRUČNI RAD Postupak s pernatom divljači nakon odstrjela - tradicionalni pristup REVIJALNI PRIKAZ Higijensko značenje histamina namirnicama STRUČNI RAD Higijensko sanitarni i zdravstveni kriteriji vode za piće i napajanje Prikaz iz literature Upute autorima Obavijesti
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |