GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
TVRDO, SUHO I TAMNO MESO (TST) PROBLEM U PROIZVODNJI I PRERADI JUNEĆEG MESA Kuzmanović1, Ž. 1 Dr.sc. Željka Kuzmanović, PIK Vrbovec SAŽETAK Posljednjih godina u proizvodnji junećeg mesa sve je češća pojava različitih pogrešaka koje utječu na njegovu kakvoću. Najznačajniji problem ogleda se u pojavi tvrdog, suhog i tamnog mesa (TST-meso; engl. Dry, Firm, Dark; DFD-meat). Razlozi pojavi TST- mesa proizlaze prije svega iz različitih utjecaja poput stresa, transporta, hranidbe, smještaja i genetskih čimbenika. U raspravi su prikazana različita istraživanja koja obuhvaćaju obim kao i mogućnosti sprečavanja navedene pojave. Ključne riječi: kakvoća junećeg mesa, TST-meso SUMMARY DARK, FIRM, DRY MEAT (DFD) - MAJOR PROBLEM IN THE PRODUCTION AND PROCESSING OF BEEF MEAT During the last few year, in the production and processing of beef meat, frequently misteakes effects on meat quality.Most common problem is dark, firm and dry (DFD) meat. DFD meat is result of different influences; stress, transport, feedlot, breeding conditions and genetics. Discussion shows results of different researches and proposals for reducing or avoiding of DFD meat apperance. Key words: beef meat quality, DFD meat Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Europska legislativa TEHNLOGIJA Mesni sir IZ LITERATURE I PRAKSE Mikrobna fermentacija u proizvodnji trajnih kobasica TRŽIŠTE MESA Tržište svinja Tržište goveda TRŽIŠTE RIBA Riba iz ribogojilišta UZGOJ ŽIVOTINJA Uzgoj kunića (II) ODABRANE STRANICE Pravilnik o razvrstavanju poslovnih subjekata prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti Brojnost stoke novih članica EU ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Ostaci sulfonamida u mesu peradi REVIJALNI PRIKAZ Tvrdo, suho i tamno meso (TST) - problem u proizvodnji i preradi junećeg mesa STRUČNI RAD Postupak s pernatom divljači nakon odstrjela - tradicionalni pristup REVIJALNI PRIKAZ Higijensko značenje histamina namirnicama STRUČNI RAD Higijensko sanitarni i zdravstveni kriteriji vode za piće i napajanje Prikaz iz literature Upute autorima Obavijesti
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |