POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU




PRIKAZ IZ LITERATURE


Szkucik, K., R. Pyz-Lukasik (2003): Bacterial contamination and basic composition of rabbit carcasses. Bakterijsko onečišćenje i osnovni sastav kunićjih trupova. Hygiena alimentorum XXIV. Poultry, eggs, fish and game-sources of safe foods. Štrbske Pleso-Vysoke Tatry, Slovakia, June 4-6. 2003. Proceedings, 66 – 69.
Cilj istraživanja bio je utvrditi bakterijsko onečišćenje te kemijski sastav mišićja i unutrašnjih organa kunića. Sve metode u istraživanju provedene su prema ISO standardima. Autori su utvrdili u leđnom mišićju, jetrima i bubregu broj aerobnih mezofilnih bakterija 103/g, a u lopatičnom i butnom mišićju 104/g. Prikazane su značajne razlike ukupnog bakterijskog onečišćenja leđnog mišićja, jetara i bubrega spram lopatičnog i butnog mišićja. Slične razlike odnosile su se i na onečišćenje psihrofilnim i koliformnim bakterijama. U unutrašnjim organima utvrđen je značajno viši stupanj onečišćenja proteolitičkim bakterijama nego u mišićnom tkivu. Od pretraženih tkiva najviši udio bjelančevina utvrđen je u leđnom (24%), neznatno niži u butnom (23%) i značajno niži u lopatičnom mišićju (21%). Istraživanje je pokazalo da je leđno mišićje najvredniji dio kunićjih trupova zbog najnižeg stupnja bakterijskog onečišćenja i najvišeg udjela bjelančevina s najnižom razinom kolagena.

 


Korimova L., J.Nagy, R. Cabadaj, P. Korim, S. Laczkova (2003): Chemical composition of some game species. Kemijski sastav mesa nekih vrsta divljači. Hygiena alimentorum XXIV. Poultry, eggs, fish and game-sources of safe foods. Štrbske Pleso-Vysoke Tatry, Slovakia, June 4-6. 2003. Proceedings, 175 – 176.
Istraživanje je provedeno na sveukupno 18 uzoraka mišića podrijetlom od 5 vrsta divljači (fazana, zečeva, jelena, lopatara i srne). Mišićje je pretraženo na količinu vode/suhe tvari, masti i dušičnih tvari. Najviši udio vode utvrđen je u uzorcima mesa zečeva (75,52%), a najniži u mesu fazana (72,48%). Prosječna količina masti varirala je od 1,51% (fazan) do 3,09% (srna). Najniža količina dušičnih tvari utvrđena je u mesu srna (16,73%), a najviša u mesu lopatara (22,76%).
 



Dičakova, Z., P. Paulsen, P. Bystricky, J. Sokol (2003): Determination of biogenic amins and free amino acids in game meat during storage. Nalaz biogenih amina i slobodnih aminokiselina u pohranjenom mesu divljači. Hygiena alimentorum XXIV. Poultry, eggs, fish and game-sources of safe foods. Štrbske Pleso-Vysoke Tatry, Slovakia, June 4-6. 2003. Proceedings, 177 – 179.
U mesu divljači pohranjenom na 4 °C određena je količina biogenih amina i slobodnih aminokiselina prvog, trećeg i sedmog dana post mortem. Istraživanje je provedeno na uzorcima mesa jelena, lopatara, srna, fazana, divljih pataka i zečeva. Biogeni amini i slobodne aminokiseline određivani su metodom kromatografije analizatorom aminokiselina 339 T (Microtehna). Količina slobodnih aminokiselina bila je od 1,9 do 7,1 g/kg. Najzastupljenija aminokiselina bila je histidin (20 – 57% svih aminokiselina). Histamin, tiramin, putrescin, kadaverin, spermin i spermidin su bili izdvojeni za 90 minuta. Najviša razina histamina (13,0 mg/kg) utvrđena je u srnećem mesu, a tiramina (48,7 mg/kg), putrescina (38,0 mg/kg) i kadaverina (129,3 mg/kg) u mesu lopatara. U uzorcima mesa fazana, divljih pataka i zečeva sedmog dana su utvrđeni samo spermin i spermidin.



Nevijo Zdolec





Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Europska legislativa

TEHNLOGIJA

Mesni sir

IZ LITERATURE I PRAKSE

Mikrobna fermentacija u proizvodnji trajnih kobasica

TRŽIŠTE MESA

Tržište svinja

Tržište goveda

TRŽIŠTE RIBA

Riba iz ribogojilišta

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića (II)

ODABRANE STRANICE

Pravilnik o razvrstavanju poslovnih subjekata prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti

Brojnost stoke novih članica EU

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Ostaci sulfonamida u mesu peradi

REVIJALNI PRIKAZ

Tvrdo, suho i tamno meso (TST) - problem u proizvodnji i preradi junećeg mesa

STRUČNI RAD

Postupak s pernatom divljači nakon odstrjela - tradicionalni pristup

REVIJALNI PRIKAZ

Higijensko značenje histamina namirnicama

STRUČNI RAD

Higijensko sanitarni i zdravstveni kriteriji vode za piće i napajanje

Prikaz iz literature

Upute autorima

Obavijesti




Ažurirano: 15. 12. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb