POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU




HIGIJENSKO SANITARNI I ZDRAVSTVENI KRITERIJI VODE ZA PIĆE I NAPAJANJE


Vučemilo1, M.
1 Dr.sc. Marija Vučemilo, redoviti profesor, Zavod za animalnu higijenu, okoliš i etiologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb

Zbog voda i oko voda rađale su se i umirale civilizacije, vodili ratovi, dogovarala primirja. Čitav život u i na zemlji zapravo nastao u vodi.


SAŽETAK
Osigurati dovoljne količine kvalitetne i zdravstveno ispravne vode za piće imperativ je današnjeg vremena.Sve veći razvoj industrije, poljoprivrede i općenito globalizacija zahtijevaju još više vode, a s druge strane istovremeno dovode do onečišćenja iste. Svakim danom se smanjuju rezerve zdravstveno ispravne, dobre pitke vode. Voda za piće ljudi i napajanje životinja kod nas podliježe istim kriterijima, no međutim do kada će to biti ovisi o nama samima i poduzetim mjerama za njeno očuvanje. U radu su opisane vrste voda prema porijeklu, zatim organoleptički, fizikalno -kemijski i mikrobiološki pokazatelji u vodi, kondicioniranje vode za piće i dezinfekcija te potrebe domaćih životinja za vodom.
Ključne riječi: voda za piće, vrste voda, kondicioniranje vode, dezinfekcija


SUMMARY
HYGIENE - SANITARY AND HEALTH CRITERIA OF WATER FOR DRINKING AND WATERING
Imperative of the present time is to ensure enough quantities of drinking water. Its quality must be such that its consumption implies no health risk. Urbanization, industrialization and intensive agriculture production from one side aim at bigger quantities of water and on the other side they polluted it. So, the reserves of well hygienic quality of drinking water become smaller and smaller. In our country hygienic quality of water for drinking and watering must fulfill the same conditions, but till when, it will depends on our efforts for keep it safe from pollution. In the present study varies kinds of water, and their organoleptic, physico-chemical and microbiological parameters, as well as the various processes of treatment and disinfections and water needs for domestic animals are described.
Key words: drinking water, kinds of water, deterioration, disinfection




Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju







Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Europska legislativa

TEHNLOGIJA

Mesni sir

IZ LITERATURE I PRAKSE

Mikrobna fermentacija u proizvodnji trajnih kobasica

TRŽIŠTE MESA

Tržište svinja

Tržište goveda

TRŽIŠTE RIBA

Riba iz ribogojilišta

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića (II)

ODABRANE STRANICE

Pravilnik o razvrstavanju poslovnih subjekata prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti

Brojnost stoke novih članica EU

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Ostaci sulfonamida u mesu peradi

REVIJALNI PRIKAZ

Tvrdo, suho i tamno meso (TST) - problem u proizvodnji i preradi junećeg mesa

STRUČNI RAD

Postupak s pernatom divljači nakon odstrjela - tradicionalni pristup

REVIJALNI PRIKAZ

Higijensko značenje histamina namirnicama

STRUČNI RAD

Higijensko sanitarni i zdravstveni kriteriji vode za piće i napajanje

Prikaz iz literature

Upute autorima

Obavijesti




Ažurirano: 15. 12. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb