POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU




ODABRANE STRANICE

BROJNOST STOKE NOVIH ČLANICA EU

(izvor: Pig international E-newsletter)

 
Deset zemalja srednje i istočne Europe te Mediterana pridružit će se Europskoj Uniji sljedeće godine. Još dvije, Bugarska i Rumunjska, 2007. godine. Ured za statistiku (Eurostat) je u svojim publikacijama prikazao na koji će način njihovo pridruživanje utjecati na broj svinja i rasplodnih krmača za svaku od novih članica, osim Malte.

Podaci pokazuju da će u 15 zemalja EU broj svinja znatno porasti. U prosincu 2002. godine broj svinja je iznosio 121.5 milijuna. Smatra se da će taj broj porasti na 150,6 milijuna priključivanjem zemalja do 2004. godine, odnosno 156.65 milijuna ukoliko se uračuna i broj svinja u Bugarskoj i Rumunjskoj. Broj rasplodnih krmača iznosio je u zemljama EU u prosincu 2002. godine 12.35 milijuna. Nove zemlje članice uzgajaju oko 3.83 milijuna krmača, kao što je vidljivo iz tablica.

Iako u izvještaju nedostaju brojke za Maltu, prema podacima Malteškog nacionalnog ureda za statistiku u 2002. godini proizvedeno je 104 095 tona svinjskog  mesa. Povjerenik EU za poljoprivredu, Franz Fischler, podsjetio je sudionike Svjetskog kongresa o svinjetini (World Pork Congress) da će povećanje EU u svibnju 2004. godine s 15 na 25 zemlje značiti i veće međunarodno tržište nastalo uslijed porasta broja stanovnika u EU za 28%. Naglasio je da su istraživanja pokazala da će konzumacija svinjetine u zemljama pridruženim članicama porasti za još 12% do 2009. godine. Zaključio je da "budućnost izgleda blistavo za uzgajivače svinja u sadašnjim ali i novim zemljama članicama EU", iako je proizvodnja svinjetine u pridruženim zemljama značajna i u 2002. godini je iznosila 23% postojeće proizvodnje zemalja EU.

 

Ukupni broj svinja (x 1000) u zemljama pridruženim članicama  Europske Unije

 

2001

2002

 

2001

2002

Bugarska

778

994

Litva

1011

1061

Cipar

451

491

Poljska

17494

18997

Češka

3441

3505

Rumunjska

4447

5049

Estonija

345

345

Slovačka

1517

1554

Mađarska

4822

5082

Slovenija

600

656

Latvija

429

453

 

 

 

 

Broj rasplodnih krmača (x 1000) u zemljama pridruženim članicama  Europske Unije.

 

2001

2002

 

2001

2002

Bugarska

104

91

Litva

96

96

Cipar

56

56

Poljska

1673

1821

Češka

414

425

Rumunjska

517

-

Estonija

40

38

Slovačka

163

172

Mađarska

462

500

Slovenija

64

64

Latvija

48

48

 

 

 

(Izvor: Eurostat)

 


Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju






Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Europska legislativa

TEHNLOGIJA

Mesni sir

IZ LITERATURE I PRAKSE

Mikrobna fermentacija u proizvodnji trajnih kobasica

TRŽIŠTE MESA

Tržište svinja

Tržište goveda

TRŽIŠTE RIBA

Riba iz ribogojilišta

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića (II)

ODABRANE STRANICE

Pravilnik o razvrstavanju poslovnih subjekata prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti

Brojnost stoke novih članica EU

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Ostaci sulfonamida u mesu peradi

REVIJALNI PRIKAZ

Tvrdo, suho i tamno meso (TST) - problem u proizvodnji i preradi junećeg mesa

STRUČNI RAD

Postupak s pernatom divljači nakon odstrjela - tradicionalni pristup

REVIJALNI PRIKAZ

Higijensko značenje histamina namirnicama

STRUČNI RAD

Higijensko sanitarni i zdravstveni kriteriji vode za piće i napajanje

Prikaz iz literature

Upute autorima

Obavijesti




Ažurirano: 23. 9. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb