NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



 
ŠTOVANI ČITATELJI


Na pragu smo 2004 godine! Možemo li zajedno bolje?
Zemlja podrijetla pojedinih namirnica, sve se više stavlja u zakonske okvire kao bitno obilježje kraja i tradicije. Posebno se to tiče nekih hrvatskih autohtonih i izvornih proizvoda poput dalmatinskog i istarskog pršuta, kulena, paškog sira i drugih proizvoda koji bi u budućnosti mogli predstavljati promociju Hrvatske u pogledu izvoznih i turističkih specijaliteta.
Stupanjem na snagu Zakona o hrani i pratećih propisa te regulacijom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kvalitetni proizvođači dobili bi odgovarajuću zaštitu i mogućnost plasmana pod okriljem propisanih pravila.

Svim čitateljima, želimo Čestiti Božić uspješnu i Sretnu 2004!

Vaša urednica
             Katarina Lučić














Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu

TEHNLOGIJA

Baza za izvrstan mesni pripravak

IZ LITERATURE I PRAKSE

Drniški pršut

ODABRANE STRANICE

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda

Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi

TRŽIŠTE MESA

Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g.

Svjetski porast proizvodnje mesa pataka

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ulova


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENA BILJEŠKA

Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine

ZNANSTVENI RAD

Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi

STRUČNI RAD

pH vrijednost - važan parametar kakvoće

STRUČNI RAD

Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter"

STRUČNI RAD

Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine?

Prikaz iz literature

Upute autorima




Ažurirano: 28. 2. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb