![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() ![]() ![]() GODINA VI ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() GODINA V ![]() > BROJ 6 ![]() > BROJ 5 ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() ![]() ![]() > KNJIGE ![]() > LINKOVI ![]() > IZRADA WEB STRANICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() ŠTOVANI ČITATELJI Na pragu smo 2004 godine! Možemo li zajedno bolje? Zemlja podrijetla pojedinih namirnica, sve se više stavlja u zakonske okvire kao bitno obilježje kraja i tradicije. Posebno se to tiče nekih hrvatskih autohtonih i izvornih proizvoda poput dalmatinskog i istarskog pršuta, kulena, paškog sira i drugih proizvoda koji bi u budućnosti mogli predstavljati promociju Hrvatske u pogledu izvoznih i turističkih specijaliteta. Stupanjem na snagu Zakona o hrani i pratećih propisa te regulacijom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kvalitetni proizvođači dobili bi odgovarajuću zaštitu i mogućnost plasmana pod okriljem propisanih pravila. Svim čitateljima, želimo Čestiti Božić uspješnu i Sretnu 2004! Vaša urednica Katarina Lučić |
![]() |
![]() ![]() Naslovnica ![]() Riječ urednice ![]() AKTUALNO ![]() Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu ![]() TEHNLOGIJA ![]() Baza za izvrstan mesni pripravak ![]() IZ LITERATURE I PRAKSE ![]() Drniški pršut ![]() ODABRANE STRANICE ![]() Aktualno stanje u svinjogojstvu ![]() Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda ![]() Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi ![]() TRŽIŠTE MESA ![]() Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g. ![]() Svjetski porast proizvodnje mesa pataka ![]() TRŽIŠTE RIBA ![]() Slatkovodna riba iz ribogojilišta ![]() Morska riba iz ribogojilišta ![]() Morska riba iz ulova ![]() ![]() ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ![]() ZNANSTVENA BILJEŠKA ![]() Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine ![]() ZNANSTVENI RAD ![]() Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi ![]() STRUČNI RAD ![]() pH vrijednost - važan parametar kakvoće ![]() STRUČNI RAD ![]() Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter" ![]() STRUČNI RAD ![]() Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine? ![]() Prikaz iz literature ![]() Upute autorima ![]() ![]()
|
![]() |
![]() MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU ![]() ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb |
![]() |