NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



 
ODABRANE STRANICE

Priredio: Dr.sc. Velimir Savić, Centar za peradarstvo, HVI

VELIKA BRITANIJA
Četvorica osuđena na zatvorsku kaznu zbog prodaje mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi


Četveročlana skupina kriminalaca predvođena izvjesnim biznismenom pod nadimkom Maggot Pete je osuđena sredinom rujna ove godine zbog prodaje mesa peradi ocijenjenog neupotrebljivim za prehranu ljudi, supermarketima, školama i bolnicama diljem Velike Britanije.

Tužitelj je izjavio da su David Lawton (55), Robert Mattock (59), George Allen (47) i Gary Drewett (33) članovi skupine koja je kupovala konfiscirano meso peradi, deklarirano kao neupotrebljivo za prehranu ljudi, pohranjivala ga u prostorijama nastanjenim štakorima u vlasništvu tvrtke Denby Poultry iz Denbya u središnjoj Engleskoj, a potom stavila na tržište kao meso za ljudsku prehranu.

Izvor  (22. rujna 2003.)

Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju










Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu

TEHNLOGIJA

Baza za izvrstan mesni pripravak

IZ LITERATURE I PRAKSE

Drniški pršut

ODABRANE STRANICE

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda

Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi

TRŽIŠTE MESA

Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g.

Svjetski porast proizvodnje mesa pataka

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ulova


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENA BILJEŠKA

Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine

ZNANSTVENI RAD

Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi

STRUČNI RAD

pH vrijednost - važan parametar kakvoće

STRUČNI RAD

Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter"

STRUČNI RAD

Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine?

Prikaz iz literature

Upute autorima




Ažurirano: 3. 3. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb