![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() ![]() ![]() GODINA VI ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() GODINA V ![]() > BROJ 6 ![]() > BROJ 5 ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() ![]() ![]() > KNJIGE ![]() > LINKOVI ![]() > IZRADA WEB STRANICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() SLATKOVODNA RIBA IZ RIBOGOJILIŠTA Hojanić, K., K. Jakuš1 Mali osvrt na slatkovodno ribarstvo u Hrvatskoj pokazuje da je u prošlih pet godina došlo do porasta proizvodnje slatkovodnih riba, iako je bilo suočeno s ozbiljnim problemima. Najniža proizvodnja od 1991. zabilježena je pet godina kasnije, 1996. g. i to svega 4098 tona (šaranski ribnjaci – 3747 t, pastrvski – 351 tona). U prošloj godini proizvedeno je 43,93 % više ribe u usporedbi s 1996. g., ukupno 5898,4 tone, od čega je u šaranskim ribnjacima proizvedeno 4818,71 t ili 48,73 tone manje nego u 2000. godini, a u pastrvskim ribnjacima proizvodnja je smanjena u odnosu na 2000. g. za 299,11 tona (proizvodnja uključuje konzumnu ribu i mlađ). Graf 1. Proizvodnja konzumne ribe u Hrvatskoj ![]() Graf 2. Prosječne cijene slatkovodne ribe u uzgajalištima u 2002. godini ![]() Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju 1 Kristina Hojanić, dipl.ing; Krešimir Jakuš, dipl. ing. Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, TISUP |
![]() |
![]() ![]() Naslovnica ![]() Riječ urednice ![]() AKTUALNO ![]() Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu ![]() TEHNLOGIJA ![]() Baza za izvrstan mesni pripravak ![]() IZ LITERATURE I PRAKSE ![]() Drniški pršut ![]() ODABRANE STRANICE ![]() Aktualno stanje u svinjogojstvu ![]() Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda ![]() Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi ![]() TRŽIŠTE MESA ![]() Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g. ![]() Svjetski porast proizvodnje mesa pataka ![]() TRŽIŠTE RIBA ![]() Slatkovodna riba iz ribogojilišta ![]() Morska riba iz ribogojilišta ![]() Morska riba iz ulova ![]() ![]() ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ![]() ZNANSTVENA BILJEŠKA ![]() Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine ![]() ZNANSTVENI RAD ![]() Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi ![]() STRUČNI RAD ![]() pH vrijednost - važan parametar kakvoće ![]() STRUČNI RAD ![]() Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter" ![]() STRUČNI RAD ![]() Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine? ![]() Prikaz iz literature ![]() Upute autorima ![]() ![]()
|
![]() |
![]() MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU ![]() ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb |
![]() |