NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



 
SLATKOVODNA RIBA IZ RIBOGOJILIŠTA

Hojanić, K., K. Jakuš1

Mali osvrt na slatkovodno ribarstvo u Hrvatskoj pokazuje da je u prošlih pet godina došlo do porasta proizvodnje slatkovodnih riba, iako je bilo suočeno s ozbiljnim problemima. Najniža proizvodnja od 1991. zabilježena je pet godina kasnije, 1996. g. i to svega 4098 tona (šaranski ribnjaci – 3747 t, pastrvski – 351 tona). U prošloj godini proizvedeno je 43,93 % više ribe u usporedbi s 1996. g., ukupno 5898,4 tone, od čega je u šaranskim ribnjacima proizvedeno 4818,71 t ili 48,73 tone manje nego u 2000. godini, a u pastrvskim ribnjacima proizvodnja je smanjena u odnosu na 2000. g. za 299,11 tona (proizvodnja uključuje konzumnu ribu i mlađ).


Graf 1. Proizvodnja konzumne ribe u Hrvatskoj





Graf 2. Prosječne cijene slatkovodne ribe u uzgajalištima u 2002. godini






Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju


1 Kristina Hojanić, dipl.ing; Krešimir Jakuš, dipl. ing. Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, TISUP







Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu

TEHNLOGIJA

Baza za izvrstan mesni pripravak

IZ LITERATURE I PRAKSE

Drniški pršut

ODABRANE STRANICE

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda

Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi

TRŽIŠTE MESA

Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g.

Svjetski porast proizvodnje mesa pataka

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ulova


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENA BILJEŠKA

Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine

ZNANSTVENI RAD

Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi

STRUČNI RAD

pH vrijednost - važan parametar kakvoće

STRUČNI RAD

Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter"

STRUČNI RAD

Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine?

Prikaz iz literature

Upute autorima




Ažurirano: 3. 3. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb