GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
Znanstvena bilješka ZASTUPLJENOST RAZLIČITIH VRSTA BJELANČEVINA ANIMALNOG PORIJEKLA U MESNIM PROIZVODIMA I STOČNOJ HRANI U PERIODU 1997 – 2002 GODINE Smajlović M., Čaklovica1 F., Smajlović2 A., Alagić1 D. Sažetak U periodu 1997-2002. godine u Zavodu za higijenu namirnica Veterinarskog fakulteta u Sarajevu izvršena je laboratorijska pretraga mesnih proizvoda i stočne hrane na prisustvo različitih bjelančevina animalnog porijekla. Ukupno je pretraženo 1155 uzoraka mesnih proizvoda i 354 uzorka stočne hrane. Uzorke je iz prometa dostavljala veterinarska inspekcija, a bili su domaće i inozemne proizvodnje. Dokazivanje nedeklariranih bjelančevina animalnog porijekla izvršeno je enzimskom imunoapsorpcionom analizom (ELISA). Sumarry PRESENCE OF PROTEINS OF DIFERENT ANIMAL SPECIES IN MEAT PRODUCTS AND FEED IN PERIOD 1997 – 2002 In the period of 1997 to 2002 laboratory analyses of feed and meat products had been undertaken in the Department for Food Hygiene and Quality of Veterinary Faculty Sarajevo in order to determine the presence of proteins of diferent animal species. A total of 354 samples of feed and 1155 samples of meat products were analyzed. The samples of domestic and imported products were taken and distributed by veterinary inspectors. Determination of meat species was carried out by commercially available enzyme immunoassay (ELISA). Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju
|
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu TEHNLOGIJA Baza za izvrstan mesni pripravak IZ LITERATURE I PRAKSE Drniški pršut ODABRANE STRANICE Aktualno stanje u svinjogojstvu Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi TRŽIŠTE MESA Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g. Svjetski porast proizvodnje mesa pataka TRŽIŠTE RIBA Slatkovodna riba iz ribogojilišta Morska riba iz ribogojilišta Morska riba iz ulova ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENA BILJEŠKA Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine ZNANSTVENI RAD Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi STRUČNI RAD pH vrijednost - važan parametar kakvoće STRUČNI RAD Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter" STRUČNI RAD Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine? Prikaz iz literature Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |