NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



IZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...



 
Znanstvena bilješka

ZASTUPLJENOST RAZLIČITIH VRSTA BJELANČEVINA ANIMALNOG PORIJEKLA U MESNIM PROIZVODIMA I STOČNOJ HRANI U PERIODU 1997 – 2002 GODINE

Smajlović M., Čaklovica1 F., Smajlović2 A., Alagić1 D.



Sažetak

U periodu 1997-2002. godine u Zavodu za higijenu namirnica Veterinarskog fakulteta u Sarajevu izvršena je laboratorijska pretraga mesnih proizvoda i stočne hrane na prisustvo različitih bjelančevina animalnog porijekla. Ukupno je pretraženo 1155 uzoraka mesnih proizvoda i 354 uzorka stočne hrane. Uzorke je iz prometa dostavljala veterinarska inspekcija, a bili su domaće i inozemne proizvodnje. Dokazivanje nedeklariranih bjelančevina animalnog porijekla izvršeno je enzimskom imunoapsorpcionom analizom (ELISA).



Sumarry

PRESENCE OF PROTEINS OF DIFERENT ANIMAL SPECIES IN MEAT PRODUCTS AND FEED IN PERIOD 1997 – 2002

In the period of 1997 to 2002 laboratory analyses of feed and meat products had been undertaken in the Department for Food Hygiene and Quality of Veterinary Faculty Sarajevo in order to determine the presence of proteins of diferent animal species. A total of 354 samples of feed and 1155 samples of meat products were analyzed. The samples of domestic and imported products were taken and distributed by veterinary inspectors. Determination of meat species was carried out by commercially available enzyme immunoassay (ELISA).



Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju


1 Mr. Muhamed Smajlović, viši asistent; dr. Faruk Čaklovica, redoviti profesor; mr. Alagić Davor, asistent, Zavod za higijenu i tehnologiju namirnica Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

2 Ahmed Smajlović, dipl.vet., asistent na Zavodu za farmakologiju i toksikologiju, Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu.











Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu

TEHNLOGIJA

Baza za izvrstan mesni pripravak

IZ LITERATURE I PRAKSE

Drniški pršut

ODABRANE STRANICE

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda

Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi

TRŽIŠTE MESA

Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g.

Svjetski porast proizvodnje mesa pataka

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ulova


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENA BILJEŠKA

Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine

ZNANSTVENI RAD

Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi

STRUČNI RAD

pH vrijednost - važan parametar kakvoće

STRUČNI RAD

Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter"

STRUČNI RAD

Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine?

Prikaz iz literature

Upute autorima




Ažurirano: 29. 11. 2022.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica