Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



 
Znanstveni rad

Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi

B. Habrun1, M. Mitak2

SAŽETAK

Tijekom 2001. i 2002. god. u Odjelu za bakteriologiju Hrvatskog veterinarskog instituta kulturelno je pretraženo 265 skupnih uzoraka fecesa peradi metodama u skladu sa standardnim metodama. Iz 249 uzorka nisu izdvojeni pripadnici roda Salmonella. U 16 pretraženih uzoraka koji su potjecali s 1 farme izdvojena je Salmonella enteritidis serovarovi Enteritidis i Hadar.
Za izdvajanje smo nakon predobogaćenja koristili tri različita selektivna bujona: tetrationat bujon, selenit cistin bujon i Rappaport Vassiliadis bujon. Te smo bujone nakon inkubacije precijepili na XLD i Rambach agar. Najslabiji rezultati postignuti su korištenjem tetrationat bujona (2 ili 12.5% izdvajanja Salmonella spp preko XLD agara i 5 ili 31% izdvajanja preko Rambach agara). Korištenje selenit cistin bujona pokazalo se pouzdanijim (4 ili 25% izdvajanja preko XLD agara i 12 ili 87.5% izdvajanja preko Rambach agara), a najpouzdaniji se pokazao Rappaport Vassiliadis bojon (7 ili 44 % izdvajanja preko XLD agara i 16 ili 100 izdvajanja preko Rambach agara). Rambach agar pokazao se puno osjetljivijim od XLD agara. U kulturelnom izdvajanju Salmonella spp. treba obvezno koristiti predobogaćenje, dva različita selektivna bujona i dva različita selektivna i diferencijalna agara. Tetrationat bujon uz 24 h inkubacije nije pouzdan za izdvajanje Salmonella spp. iz fecesa.
Ključne riječi: Salmonella, feces, izolacija

SUMMARY

MONITORING FOR FECAL SALMONELLA SPP. IN POULTRY

During 2001 and 2002, 265 pooled poultry feces samples were examined at the Department of Bacteriology, Croatian Veterinary Institute, by standard culture methods. No bacteria of the genus Salmonella were isolated in 249 samples.
Salmonella enteritidis serotypes Enteritidis and Hadar were isolated from 16 samples, all of them originating from one farm. Upon enrichment, three different selective broths, i.e. tetrathionate broth, selenite cystine broth and Rappaport Vassiliadis broth, inoculated on xylose-lysine-deoxycholate (XLD) and Rambach agars after incubation, were used for isolation. Poorest results were obtained by use of tetrathionate broth (2 or 12.5% Salmonella spp. isolation on XLD agar and 5 or 31% isolation on Rambach agar). Selenite cystine broth proved more reliable (4 or 25% isolation on XLD agar and 12 or 87.5% isolation on Rambach agar). Rappaport Vassiliadis broth yielded best results (7 or 44% isolation on XLD agar and 16 or 100% isolation on Rambach agar). Rambach agar showed a considerably higher sensitivity than XLD agar. Enrichment, two different selective broths, and two different selective and differential agars should be used on culture isolation of Salmonella spp. Tetrathionate broth with 24 houts incubation is not a reliable medium for Salmonella spp. isolation from feces.

KEY WORDS: Salmonella, feces, isolation



* Rad je prezentiran na V. simpoziju s međunarodnim sudjelovanjem Peradarski dani 2003.




Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju




1 Dr.sc. Boris Habrun, Hrvatski veterinarski institut, Odjel za bakteriologiju Savska c. 143, 10000 Zagreb, E-mail: habrun@veinst.hr

2
Dr.sc. Mario Mitak, Hrvatski veterinarski institut, Odjel za kontrolu krmiva i hranidbu, Savska c. 143, 10000 Zagreb













Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu

TEHNLOGIJA

Baza za izvrstan mesni pripravak

IZ LITERATURE I PRAKSE

Drniški pršut

ODABRANE STRANICE

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda

Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi

TRŽIŠTE MESA

Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g.

Svjetski porast proizvodnje mesa pataka

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ulova


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENA BILJEŠKA

Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine

ZNANSTVENI RAD

Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi

STRUČNI RAD

pH vrijednost - važan parametar kakvoće

STRUČNI RAD

Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter"

STRUČNI RAD

Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine?

Prikaz iz literature

Upute autorima




Ažurirano: 31. 3. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb