POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



 
ZAKON O HRANI

POČETAK OSNIVANJA HRVATSKE AGENCIJE ZA HRANU

Hadžiosmanović1, M.

Tijekom listopada 2003.godine Vlada republike Hrvatske raspisala je natječaj za članove Upravnog Vijeća Hrvatske agencije za hranu. Time je i faktično počeo njezin ustroj jer je čl.109. Zakona o hrani NN 117/2003 propisano da će Vlada u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu Zakona imenovati članove Upravnog vijeća.
Naime, Zakonom o hrani osniva se Hrvatska agencija za hranu koja obavlja znanstvene i stručne poslove vezano za zdravstvenu ispravnost i higijenu hrane i hrane za životinje. Agencija ima svojstvo pravne osobe. Za svoj rad sredstva se osiguravaju u Državnom proračunu a ima i vlastite prihode iz drugih aktivnosti. I pored navedenog agencija je neprofitna pravna osoba. Djelatnost agencije jest analiza rizika glede zdravstvene ispravnosti hrane i hrane za životinje ali i drugi poslovi utvrđeni Zakonom , Statutom i drugim propisima.

Tijela agencije su Upravno vijeće, ravnatelj, Savjetodavno vijeće, Znanstveno vijeće i Znanstveni odbori.

Upravno vijeće

Uloga Upravnog vijeća pretežno je administrativne naravi a sastoji se od toga da:
- odobrava, odnosno usvaja interne propise Agencije,
- donosi mišljenje o propisima za područje hrane i hrane za životinje,
- usvaja financijske propise Agencije,
- osigurava da Agencija obavlja svoje funkcije,
- osigurava da programi budu u skladu s prioritetima Vlade u području zdravstvene ispravnosti i higijene hrane,
- čini dostupnim javnosti dokumente i interne propise Agencije,
- usvaja program aktivnosti za razdoblje od 4 godine,
- izvješćuje o svojem radu u prethodnoj godini,
- donosi odluke većinom glasova članova,
- sastaje se na poziv predsjednika ili ravnatelja ili na zajednički zahtjev 3 člana

Ravnatelj

Ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije imenuje Upravno vijeće na mandat od 5 godina. Ravnatelj rukovodi Agencijom, predstavlja je i zastupa.

Savjetodavno vijeće, znanstveno vijeće i znanstveni odbori

Savjetodavno vijeće ima 13 članova koji ne mogu biti članovi Upravnog vijeća, Znanstvenog vijeća i Znanstvenih odbora. Savjetuje ravnatelja u izvršavanju poslova Agencije. Zadaće i način rada utvrđuju se statuom i općim aktima Agencije. Agencija ima znanstveno Vijeće i Znanstvene odbore kao stručna tijela za utvrđivanje znanstvenih mišljenja u okviru djelokruga Agencije. Znanstveno vijeće daje znanstvena mišljenja u vezi s predmetom njegove nadležnosti te zakonodavstvom koje predviđa da se konzultira Znanstveno vijeće.

Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju




1 Dr.sc. Mirza Hadžiosmanović, redoviti profesor, Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55





Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu

TEHNLOGIJA

Baza za izvrstan mesni pripravak

IZ LITERATURE I PRAKSE

Drniški pršut

ODABRANE STRANICE

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda

Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi

TRŽIŠTE MESA

Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g.

Svjetski porast proizvodnje mesa pataka

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ulova


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENA BILJEŠKA

Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine

ZNANSTVENI RAD

Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi

STRUČNI RAD

pH vrijednost - važan parametar kakvoće

STRUČNI RAD

Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter"

STRUČNI RAD

Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine?

Prikaz iz literature

Upute autorima




Ažurirano: 23. 9. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb