POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU 

ODABRANE STRANICE
Izvor Meatnews Daily News; Meat Processing Magazine
http://www.meatnews.com

OZNAKA SIGURNOSTI


Ured za sigurnost hrane u Irskoj (Food Safety Authority of Ireland; FSAI) izdao je nova odobrenja za rad malim pogonima za preradu mesa. Do sada su mali mesoprerađivački pogoni na tržište stavljali svoje proizvode bez oznaka, i time bili u nepovoljnom položaju u odnosu na velike proizvodne pogone. Uvjet za izdavanje odobrenja bio je da se proizvodnja i prerada mesa odvija u skladu s propisima.

Isticanje trokutaste oznake na mesnim proizvodima omogućit će trgovcima i dobavljačima lakšu identifikaciju proizvoda koji potječu iz malih mesoprerađivačkih pogona u Irskoj. Ona označuje da su klaonice i pogoni za proizvodnju mesa odobreni i pod nadzorom inspekcije. Do sada su samo veliki, industrijski mesoprerađivački pogoni s izvoznom dozvolom mogli osigurati oznaku odobrenja od strane Ministarstva poljoprivrede i hrane (Department of Agriculture and Food).

Peter Whelan iz FSAI ističe kako je ova inicijativa dio kontinuiranog razvojnog procesa mesoprerađivačke industrije u Irskoj. Trokutasta oznaka primjenjuje se u domaćim, malim mesoprerađivačkim pogonima koji opskrbljuju domaće tržište, a ovalna oznaka u većim pogonima koji imaju izvoznu dozvolu, a svoje proizvode mogu prodavati i na lokalnom tržištu. Whelan naglašava da takva oznaka kvalitete daje malim proizvođačima mogućnost da dokažu potrošačima kako su njihovi proizvodi isto tako sigurni kao i proizvodi iz velikih izvoznih objekata.

Trgovci i dobavljači također mogu biti sigurni da proizvodi koji nose trokutastu oznaku zadovoljavaju visoke standarde kakvoće kao i proizvodi s ovalnom oznakom.
Isticanje različitih oznaka, dakle, dovodi se u vezu s tržištem (domaće ili izvozno) jer su proizvodi i malih i velikih proizvođača pod nadzorom službenih tijela ovlaštenih od strane ministarstva i FSAI.

 

Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanjuNaslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Početak osnivanja Hrvatske Agencije za hranu

TEHNLOGIJA

Baza za izvrstan mesni pripravak

IZ LITERATURE I PRAKSE

Drniški pršut

ODABRANE STRANICE

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Oznaka sigurnosti mesnih proizvoda

Velika Britanija: Prodaja mesa peradi neupotrebljivog za prehranu ljudi

TRŽIŠTE MESA

Stanje na europskom i hrvatskom tržištu svinja u 2002. g.

Svjetski porast proizvodnje mesa pataka

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ribogojilišta

Morska riba iz ulova


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENA BILJEŠKA

Zastupljenost različitih vrsta bjelančevina animalnog porijekla u mesnim proizvodima i stočnoj hrani u periodu 1997 - 2002 godine

ZNANSTVENI RAD

Praćenje pojavnosti bakterija roda Salmonella u izmetu peradi

STRUČNI RAD

pH vrijednost - važan parametar kakvoće

STRUČNI RAD

Ocjena svježine morske ribe upotrebom uređaja "Torrymeter"

STRUČNI RAD

Utječe li postupak s jelenima prije klanja na kvalitetu divljačine?

Prikaz iz literature

Upute autorima
Ažurirano: 15. 12. 2019.MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb