NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMUIZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...AKTUALNO

AKCIJA HGK "KUPUJMO HRVATSKO"
"Hrvatska kvaliteta" i " Izvorno Hrvatsko"

Hadžiosmanović, M.

Posljednjih mjeseci sve se više aktualizira pitanje otvorenih granica za uvoz gotovo svih prehrambenih proizvoda u Republiku Hrvatsku. U vezi s time javlja se čitav niz problema vezanih za konkurentnost domaće proizvodnje, opstojnost proizvođača i održivost stočarske proizvodnje i prehrambene industrije u nas. Posebno pitanje koje se postavlja u pogledu uvoza namirnica je pitanje njihove kakvoće na tržištu u odnosu na domaću proizvodnju. U vezi s navedenim, Hrvatska gospodarska komora pokrenula je akciju pod nazivom "Kupujmo hrvatsko" koja je već održana u nekoliko gradova i polučila pozitivne rezultate.

Uvidjevši značenje hrvatskih proizvoda koji su tradicionalno obilježje hrvatske kulture i autohtonosti Hrvatska gospodarska komora je početkom devedesetih godina pokrenula inicijativu promocije proizvoda uvodeći znakove "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko". Savjet projekta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda HGK na osnovi Pravilnika o znakovima vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda usvojio je 1999.god Poslovnik o radu tehničkih komisija u postupku rješavanja zahtjeva za dodjelu prava uporabe znakova vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda.

Smisao označavanja i uporabe znakova "Hrvatska kvaliteta" i " Izvorno hrvatsko" u proteklih nekoliko godina prepoznala je hrvatska javnost a proizvođači su podnosili zahtjeve za dodjelu ovih znakova koji im omogućavaju prestiž na domaćem tržištu. Postupak pokretanja prava njihova korištenja uključuje podnošenje zahtjeva uz odgovarajuću dokumentaciju Centru za unapređivanje HGK koja ga prosljeđuje odgovarajućoj tehničkoj komisiji na stručno mišljenje. Nakon zadovoljavajuće ocjene predmet se dostavlja Savjetu projekta koji odlučuje o dodjeli prava uporabe znaka. Svečana dodjela povelje slijedi jednom godišnje na dan Hrvatske gospodarske komore. Značajno je napomenuti da je u posljednjih nekoliko godina na spomenuti način poznatim proizvođačima mesnih proizvoda dodijeljeno pravo uporabe znakova "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko".

U obrazloženju projekta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda HGK namjerava uspostaviti novi vizualni "kod" te omogućiti hrvatskim tvrtkama i proizvođačima da ponude svoje vrhunske proizvode i postanu prepoznatljivi te da se s povjerenjem i sigurnošću mogu nositi s konkurencijom na svjetskom tržištu. Nastoji se postići da potrošač s povjerenjem kupuje proizvode označene znakom "Hrvatska kvaliteta" jer će znati da se radi o proizvodima koji predstavljaju vrh svjetske ponude u svojoj klasi. Posebnu vrijednost u tom smislu trebao bi postići proizvod sa znakom "Izvorno hrvatsko" kao rezultatu hrvatske tradicije i razvojno istraživačkog rada dakle s neponovljivim i jedinstvenim osnovnim značajkama.

Sve u svemu, treba voditi računa o tome da na suvremenom tržištu vlada sve zahtjevniji i izbirljiviji potrošač te da odluku o kupovini donosi pokrenut unutarnjim motivima i vođen utjecajima brojnih vanjskih čimbenika. Vizualni dojam koji proizvod ostavlja osobito je važan te ostaje zapažen kod potrošača kao garancija dobro utrošenog novca. Projekt vizualnog označavanja uključuje vrlo detaljna ispitivanja proizvoda a kriteriji su strogi i samo najbolji hrvatski proizvodi mogu nositi navedene znakove. Povećani interes za ovaj projekt može se protumačiti dobrim putem za orijentaciju o kakvoći proizvoda i zdravoj konkurenciji unutar hrvatskog tržišta.


Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju
Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

"Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno Hrvatsko"

TEHNLOGIJA

Soljenje u proizvodnji trajnih proizvoda (I)

IZ LITERATURE I PRAKSE

Aktivitet vode (aw) kao čimbenik održivosti mesa

SVIJET OKO NAS

Mađarska preuzima vodstvo

TRŽIŠTE MESA

Tržište svinja

Tržište goveda

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba u uzgajalištima

Morska riba u uzgajalištima

ODABRANE STRANICE

Iz Zakona o zaštiti potrošača (NN RH broj 96/2003)

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj pernate divljači - fazan

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ORGINALNI ZNANSTVENI RAD

Utjecaj omamljivanja strujom na kakvoću brojlera

PRETHODNO PRIOPĆENJE

Higijenska ispravnost polutrajnih kobasica

STRUČNI RAD

Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji

REVIJALNI PRIKAZ

Značenje starter-kultura u proizvodnji trajnih kobasica

REVIJALNI PRIKAZ

Brze metode za određivanje mikroorganizama u namirnicama

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima

IN MEMORIAM

Ažurirano: 29. 11. 2022.MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica