NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



STRUČNI RAD

ČIŠĆENJE I DEZINFEKCIJA
U MESNOJ INDUSTRIJI

Matković S. , K. Matković

SAŽETAK

U radu se govori o metodama čišćenja i dezinfekcije u mesnoj industriji gdje na radnim površinama i ostaloj opremi nužno nastaju naslage organskog podrijetla koje predstavljaju izvrsnu podlogu za rast i razvoj raznih mikroorganizama. Budući je cilj proizvesti kvalitetnu, higijenski ispravnu hranu potrebno je provoditi i pravilnu sanitaciju koja uključuje čišćenje i dezinfekciju. Opisane su vrste naslaga koje nastaju i sredstva koja se koriste za njihovo uklanjanje.

Ključne riječi: čišćenje, dezinfekcija, mesna industrija



PROFESSIONAL REWIEV PAPER

CLEANING AND DISINFECTION IN MEAT INDUSTRY

SUMMARY

This paper describes methods for cleaning and disinfection in meat industry where on work areas and other equipment necessary come organic deposits forms that represent good base for growth and development of different microorganisms. Because aim is to produce quality, hygienically good food, regular sanitation that includes cleaning and disinfection is necessary. It was described types of deposits and means that are using for their elimination.

Key words: cleaning, disinfection, meat industry




Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju











Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

"Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno Hrvatsko"

TEHNLOGIJA

Soljenje u proizvodnji trajnih proizvoda (I)

IZ LITERATURE I PRAKSE

Aktivitet vode (aw) kao čimbenik održivosti mesa

SVIJET OKO NAS

Mađarska preuzima vodstvo

TRŽIŠTE MESA

Tržište svinja

Tržište goveda

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba u uzgajalištima

Morska riba u uzgajalištima

ODABRANE STRANICE

Iz Zakona o zaštiti potrošača (NN RH broj 96/2003)

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj pernate divljači - fazan

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ORGINALNI ZNANSTVENI RAD

Utjecaj omamljivanja strujom na kakvoću brojlera

PRETHODNO PRIOPĆENJE

Higijenska ispravnost polutrajnih kobasica

STRUČNI RAD

Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji

REVIJALNI PRIKAZ

Značenje starter-kultura u proizvodnji trajnih kobasica

REVIJALNI PRIKAZ

Brze metode za određivanje mikroorganizama u namirnicama

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima

IN MEMORIAM





Ažurirano: 1. 3. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb