Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



REVIJALNI PRIKAZ

ZNAČENJE STARTER-KULTURA U PROIZVODNJI TRAJNIH KOBASICA

Mijat1, I., N. Zdolec2, D. Kaša3, L. Kozačinski2

SAŽETAK

Proizvodnja trajnih (fermentiranih) kobasica ima u našoj zemlji dugu tradiciju. Klasičnu (tradicionalnu) proizvodnju trajnih kobasica karakteriziraju zanatske metode. Takva je proizvodnja dugotrajna i skupa, a uz to nije ujednačena po kakvoći, što se u velikoj mjeri negativno odražava na njezinu rentabilnost i ekonomičnost. Na osnovi uporabe određenih aditiva i starter–kultura, odnosno njihova utjecaja u intenziviranju zrenja razvila se proizvodnja brzofermentiranih kobasica. Proces zrenja je najznačajnija faza u proizvodnji trajnih kobasica, naročito s obzirom na tvorbu poželjne crvene boje, povezanost nadjeva, konzistenciju i specifična senzorska svojstva gotovih proizvoda. Rezultati dugogodišnjih istraživanja pokazuju da se ujednačena kakvoća trajnih kobasica u uvjetima potpune klimatizacije u komorama za zrenje, uz dodavanje specifičnih aditiva, postiže i dodavanjem između ostalih i bakterija rodova Lactobacillus i Micrococcus kao čistih ili miješanih kultura. Pokazalo se da uporaba ovih bakterija pored navedenog ima utjecaja i na higijensku ispravnost gotovih proizvoda.

Ključne riječi: starter-kulture, trajne kobasice



REVIEW PAPER

SIGNIFICANCE OF STARTER CULTURES IN THE PRODUCTION OF DURABLE SAUSAGES

SUMMARY

The production of durable (fermented) sausages has a long tradition in our country. The classical (traditional) production of durable sausages is characterized by craftsmanship methods. Such production is time–consuming and expensive, and to add to this, it is also not uniform as far as the quality is concerned, which has a considerable negative effect upon its profitability and economic good. Based on the usage of certain additives and starter cultures, that is, on the basis of their considerable influence in the intensification of the ripening process production of fast–fermenting sausage came into being. The process of ripening is the most important stage in the production of durable sausages, especially considering the achievement of the desired red color, the close fixedness of the stuffing, its consistency and the specific aroma of the of the product. Results of a years–lasting research show that uniform quality of durable sausages is to be raised by means of complete air–conditioning in the ripening chambers, as well as by adding specific chemically–based additives and also by adding bacteria of the Lactobacillus and Micrococcus genus, as pure or mixed cultures. The usage of these bacteria in mixed cultures has a certain advantage due to combined desirable features upon the hygienic correctness and organoleptic characteristics of the ready–to–serve product.

Key words: starter cultures, durable sausages




Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju






1 Ivan Mijat, dr.vet.med., A. Pandakovića 7, 10 000 Zagreb;
2 Nevijo Zdolec, dr.vet.med. asistent, Dr.sc. Lidija Kozačinski, docent, Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb;
3 Damir Kaša, dr.vet.med, Strossmayera 61, 33405 Pitomača







Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

"Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno Hrvatsko"

TEHNLOGIJA

Soljenje u proizvodnji trajnih proizvoda (I)

IZ LITERATURE I PRAKSE

Aktivitet vode (aw) kao čimbenik održivosti mesa

SVIJET OKO NAS

Mađarska preuzima vodstvo

TRŽIŠTE MESA

Tržište svinja

Tržište goveda

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba u uzgajalištima

Morska riba u uzgajalištima

ODABRANE STRANICE

Iz Zakona o zaštiti potrošača (NN RH broj 96/2003)

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj pernate divljači - fazan

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ORGINALNI ZNANSTVENI RAD

Utjecaj omamljivanja strujom na kakvoću brojlera

PRETHODNO PRIOPĆENJE

Higijenska ispravnost polutrajnih kobasica

STRUČNI RAD

Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji

REVIJALNI PRIKAZ

Značenje starter-kultura u proizvodnji trajnih kobasica

REVIJALNI PRIKAZ

Brze metode za određivanje mikroorganizama u namirnicama

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima

IN MEMORIAM





Ažurirano: 13. 7. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb