GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
PRETHODNO PRIOPĆENJE Higijenska ispravnost polutrajnih kobasica Škrivanko , M., M. Krznarić1, D. Svoboda1, M. Hadžiosmanović2, Ž. Cvrtila2 Sažetak U okviru ovog istraživanja u razdoblju od 1997. – 2001. godine na području Vukovarsko – Srijemske županije uvjete bakteriološke ispravnosti od ukupno pretraženih 527 uzoraka nije zadovoljavalo 37 uzoraka prema odredbama Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN RH br. 46/94;20/01;40/01). Odredbe Pravilnika o kakvoći mesnih proizvoda (NN RH br. 53/91), Pravilnika o aditivima koji se mogu nalaziti u namirnicama (NN RH br. 130/98) i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o aditivima koji se mogu nalaziti u namirnicama (NN RH br. 122/2000) nije zadovoljilo čak 87 od 527 pretraženih uzoraka. Ključne riječi: polutrajne kobasice, bakteriološka ispravnost, kemijski sastav CONFERENCE PAPER HYGIENIC QUALITY OF SAUSAGES Summary In the area of Vukovarsko-Srijemska county 527 samples of sausages were examined during the period from the year 1997. to 2001. In bacteriological examination 37 samples were not in accordance with the rules of Regulations on microbiological standard for foodstuffs (NN RH no. 46/94;20/01;40/01). Rules of Regulations on meat products quality (NN RH 53/91), Regulations on additives (NN RH 130/98; NN RH122/2000) weren't satisfied in 87 among 527 examined samples. Key words: semi-hard sausages, bacteriological correctness, chemical properties Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju 1 Mr.sc. Mario Škrivanko; Dr.sc. Marko Krznarić; Dubravka Svoboda, dr.vet.med., Hrvatski veterinarski institut, Veterinarski Zavod Vinkovci 2 Dr.sc. Mirza Hadžiosmanović, redoviti profesor; Mr.sc. Željka Cvrtila, asistent, Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno Hrvatsko" TEHNLOGIJA Soljenje u proizvodnji trajnih proizvoda (I) IZ LITERATURE I PRAKSE Aktivitet vode (aw) kao čimbenik održivosti mesa SVIJET OKO NAS Mađarska preuzima vodstvo TRŽIŠTE MESA Tržište svinja Tržište goveda TRŽIŠTE RIBE Slatkovodna riba u uzgajalištima Morska riba u uzgajalištima ODABRANE STRANICE Iz Zakona o zaštiti potrošača (NN RH broj 96/2003) UZGOJ ŽIVOTINJA Uzgoj pernate divljači - fazan ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ORGINALNI ZNANSTVENI RAD Utjecaj omamljivanja strujom na kakvoću brojlera PRETHODNO PRIOPĆENJE Higijenska ispravnost polutrajnih kobasica STRUČNI RAD Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji REVIJALNI PRIKAZ Značenje starter-kultura u proizvodnji trajnih kobasica REVIJALNI PRIKAZ Brze metode za određivanje mikroorganizama u namirnicama Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima IN MEMORIAM
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |