Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER

THE INFLUENCE OF STUNNING ELECTRICAL CURRENT ON THE QUALITY OF BROILER CHICKENS

Nagy, J.1 , P. Popelka1 , J. Korimová1 , K. Hussein1

Summary

The influence of stunning electrical current on the hygiene quality of broiler chickens was followed. Thirty nine broiler chickens were divided into four groups (I. = 10 birds, II. = 10 birds, III. = 10 birds, and IV. = 9 birds). The birds in each group were stunned by various volume of electrical current (I. - 90 mA, II. – 100 mA, III. - 110 mA, IV. – 120 mA). Immediately after the stunning, the corneal and comb reflexes, and blood losses were evaluated. Laboratory examinations were focused on the evaluation of haemorrhages in breast and thigh muscles, weight losses during the storage of meat at fridge temperature, the pH value in breast and thigh muscles, the lactic acid concentration in breast and thigh muscles, and the remission of breast and thigh muscles.
The results achieved showed that an electrical current of 120 mA was sufficient for poultry stunning according to the principles of animal welfare, and didn't negatively influence the hygiene quality of poultry carcasses.

Key words: broiler chickens, stunning, electrical current



ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD

Utjecaj omamljivanja električnom strujom na kakvoću brojlera

Sažetak

Istraživan je utjecaj omamljivanja električnom strujom na kakvoću brojlera. Uzorci (39 brojlera) su podijeljeni u četiri grupe ( I = 10 pilića, II = 10 pilića, III = pilića, i IV = 9 pilića). Pilići pojedinih skupina bili su omamljeni električnom strujom različite jačine (I-90 mA, II- 100mA, III- 110 mA i IV- 120mA).Odmah nakon omamljivanja, procijenjeni su refleksi rožnice i kreste, te gubici krvi. Laboratorijska ispitivanja su se usredotočila na procjenu krvarenja u prsnim i bedrenim mišićima, gubitak težine za vrijeme pohrane mesa na temperaturi hladnjaka, pH vrijednosti u prsnim i bedrenim mišićima, koncentracija mliječne kiseline u prsnim i bedrenim mišićima, te opuštanje prsnih i bedrenih mišića.
Dobiveni rezultati pokazali su da je električna struja od 120 mA dovoljna za omamljivanje peradi u skladu s načelima za dobrobit životinja, te da nije negativno utjecala na kakvoću trupa peradi.

Ključne riječi: brojleri, omamljivanje, električna struja.



 Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju






1 Doc. MVDr. Jozef Nagy, MVDr. Peter Popelka, MVDr. Ludmila Korimová, MVDr Khaled Hussein Department of Food Hygiene and Technology, Section of meat hygiene, The University of veterinary medicine, Komenského 73, Košice, Slovakia






Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

"Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno Hrvatsko"

TEHNLOGIJA

Soljenje u proizvodnji trajnih proizvoda (I)

IZ LITERATURE I PRAKSE

Aktivitet vode (aw) kao čimbenik održivosti mesa

SVIJET OKO NAS

Mađarska preuzima vodstvo

TRŽIŠTE MESA

Tržište svinja

Tržište goveda

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba u uzgajalištima

Morska riba u uzgajalištima

ODABRANE STRANICE

Iz Zakona o zaštiti potrošača (NN RH broj 96/2003)

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj pernate divljači - fazan

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ORGINALNI ZNANSTVENI RAD

Utjecaj omamljivanja strujom na kakvoću brojlera

PRETHODNO PRIOPĆENJE

Higijenska ispravnost polutrajnih kobasica

STRUČNI RAD

Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji

REVIJALNI PRIKAZ

Značenje starter-kultura u proizvodnji trajnih kobasica

REVIJALNI PRIKAZ

Brze metode za određivanje mikroorganizama u namirnicama

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima

IN MEMORIAM





Ažurirano: 13. 7. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb