![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() ![]() ![]() GODINA VI ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() GODINA V ![]() > BROJ 6 ![]() > BROJ 5 ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() ![]() ![]() > KNJIGE ![]() > LINKOVI ![]() > IZRADA WEB STRANICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() ŠTOVANI ČITATELJI Testiranje na goveđu spongiformnu encefalopatiju (“Prionic test”) provodi se i dalje na području cijele Hrvatske. U 2003. godini prema izvješću Hrvatskog veterinarskog instituta ukupno je pregledano 10681 govedo, odnosno 4,14% evidentirane populacije goveda u zemlji. Iako do sada u nas nije potvrđen niti jedan slučaj GSE u goveda još smo uvijek svrstani u skupinu zemalja trećeg stupnja rizika. Prema službenim evidencijama broj pozitivnih nalaza na GSE u svijetu opada, pa se smatra da se ukupna opasnost oboljenja ljudi i životinja smanjuje. Usprkos tome, Stručni savjet za spongiformnu encefalopatiju životinja pri Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva RH smatra da dijagnostiku treba dodatno unaprjeđivati, posebno s obzirom na ujednačenost broja testiranih životinja u pojedinim županijama. Vaša urednica Katarina Lučić |
![]() |
![]() ![]() Naslovnica ![]() Riječ urednice ![]() AKTUALNO ![]() Veterinarsko-sanitarni uvjeti za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla ![]() TEHNLOGIJA ![]() Uloga stroja za mljevenje mesa u preradi ![]() IZ LITERATURE I PRAKSE ![]() Standardni sanitacijski operativni program (SSOP’s) ![]() Salamureno meso i zdravlje ljudi ODABRANE STRANICE ![]() Inspekcijske kontrole u prometu mesom i mesnim prerađevinama ![]() TRŽIŠTE MESA ![]() Tržište goveda ![]() Tržište svinja ![]() TRŽIŠTE RIBA ![]() Slatkovodna riba u ribogojilištima ![]() Morska riba u ribogojilištima ![]() ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ![]() ZNANSTVENI RAD ![]() Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu ![]() STRUČNI RAD ![]() Bakteriološka ispravnost pačjih jaja ![]() STRUČNI RAD ![]() Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa ![]() REVIJALNI PRIKAZ ![]() Histamin u mesu i mesnim proizvodima ![]() AUTORSKI PREGLED ![]() Boja mesa - važan parametar kakvoće ![]() Prikaz iz literature ![]() Obavijesti ![]() Upute autorima ![]() ![]()
|
![]() |
![]() MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU ![]() ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb |
![]() |