|  |  |  |  | 
|  | 
|  |  |  | 
|  |  |  | ||||||||||||||||||
| 
 
 
 
    GODINA VI  > BROJ 4  > BROJ 3  > BROJ 2  > BROJ 1  GODINA V  > BROJ 6  > BROJ 5  > BROJ 4  > BROJ 3  > BROJ 2  > BROJ 1    > KNJIGE  > LINKOVI  > IZRADA WEB STRANICA       IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |  | 
     HISTAMIN U MESU I MESNIM PROIZVODIMA Cvrtila, Ž., L. Kozačinski Mr.sc. Željka Cvrtila, dipl.ing., asistent, dr.sc. Lidija Kozačinski, dr.vet.med., docent; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55 Sažetak U radu je opisano značenje nalaza histamina u namirnicama kao uzročnika otrovanja ljudima. Histaminsko otrovanje ribama je često, no sve češće se spominje i otrovanje ostalim vrstama namirnica. Treba naglasiti da je histamin termostabilan, pa ni temperatura od 120ºC ne smanjuje količinu histamina u znatnoj mjeri. Prevencijske mjere uključuju, prije svega, nastojanja u smanjenju početnog mikrobiološkog onečišćenja namirnica te mjere veterinarsko-sanitarnog nadzora uz primjenu HACCP-sustava tijekom proizvodnje, pohrane, obrade, prerade i prometa namirnica. Summary THE HISTAMINE IN MEAT AND MEAT PRODUCTS In the work it is presented importance of fi nding histamine in food as cause of poisoning humans. Histaminic poisoning from fi sh is often. Lately poisoning with another foodstuffs take place. It should be pointed out that histamine is thermo stabile and temperatures of 120oC don’t reduce the level of histamine signifi cantly. Preventive measures include, fi rst of all, efforts to reduce in the start microbiological contamination of foodstuffs and veterinary-sanitary control measures together with use of HACCP system during production, storing, processing, and transport of foodstuffs. Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju |  |   Naslovnica  Riječ urednice  AKTUALNO  Veterinarsko-sanitarni uvjeti za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla  TEHNLOGIJA  Uloga stroja za mljevenje mesa u preradi  IZ LITERATURE I PRAKSE  Standardni sanitacijski operativni program (SSOP’s)  Salamureno meso i zdravlje ljudi ODABRANE STRANICE  Inspekcijske kontrole u prometu mesom i mesnim prerađevinama  TRŽIŠTE MESA  Tržište goveda  Tržište svinja  TRŽIŠTE RIBA  Slatkovodna riba u ribogojilištima  Morska riba u ribogojilištima  ZNANSTVENO - STRUČNI DIO  ZNANSTVENI RAD  Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu  STRUČNI RAD  Bakteriološka ispravnost pačjih jaja  STRUČNI RAD  Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa  REVIJALNI PRIKAZ  Histamin u mesu i mesnim proizvodima  AUTORSKI PREGLED  Boja mesa - važan parametar kakvoće  Prikaz iz literature  Obavijesti  Upute autorima   
 
 | ||||||||||||||||
| 
  | 
|  |  MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU   Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |  |