NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU




BAKTERIOLOŠKA ISPRAVNOST PROIZVODA OD USITNJENOG OBLIKOVANOG MESA

Popović, V., B. Njari

SAŽETAK

U ovom radu prikazani su rezultati bakteriološke pretrage 30 uzoraka proizvoda od usitnjenog oblikovanog
mesa, i to 15 uzoraka ćevapčića i 15 uzoraka pljeskavica U 5 uzoraka proizvoda (16,7%) je utvrđena bakterija
E.coli, u 9 uzoraka (30,0%) enterobakterije te u 1 uzorku (3,3%) L. monocytogenes.
Ključne riječi: usitnjeno oblikovano meso, bakteriološka ispravnost


SUMMARY

BACTERIOLOGICAL CORRECTNESS OF THE GRINDED AND MODELED MEAT PRODUCTS


In this work the results of bacteriological examination of 30 samples of the grinded and modeled meat products, 15 samples of ćevapčići and 15 samples of pljeskavica (hamburgers) are presented. In 5 samples or 16,7% E.coli was determined. Enterobacteria were found in 9 samples (30,0%) and L. monocytogenes in 1 sample (3,3%).
Key words: grinded and modeled meat products, bacteriological examination



Vladimir Popović, dr.vet.med., Kaufland - Hrvatska
Dr.sc. Bela Njari, dr.vet.med., redoviti profesor; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica
Veterinarski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55



Rad je izvadak iz diplomskog rada Vladimira Popovića
(mentor: prof.dr.sc. Bela Njari)




Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju









Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Veterinarsko-sanitarni uvjeti za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla

TEHNLOGIJA

Uloga stroja za mljevenje mesa u preradi

IZ LITERATURE I PRAKSE

Standardni sanitacijski operativni program (SSOP’s)

Salamureno meso i zdravlje ljudi
ODABRANE STRANICE

Inspekcijske kontrole u prometu mesom i mesnim prerađevinama

TRŽIŠTE MESA

Tržište goveda

Tržište svinja

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba u ribogojilištima

Morska riba u ribogojilištima

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost pačjih jaja

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa

REVIJALNI PRIKAZ

Histamin u mesu i mesnim proizvodima

AUTORSKI PREGLED

Boja mesa - važan parametar kakvoće

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima




Ažurirano: 28. 2. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb