![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() ![]() ![]() GODINA VI ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() GODINA V ![]() > BROJ 6 ![]() > BROJ 5 ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() ![]() ![]() > KNJIGE ![]() > LINKOVI ![]() > IZRADA WEB STRANICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() BAKTERIOLOŠKA ISPRAVNOST PROIZVODA OD USITNJENOG OBLIKOVANOG MESA Popović, V., B. Njari SAŽETAK U ovom radu prikazani su rezultati bakteriološke pretrage 30 uzoraka proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, i to 15 uzoraka ćevapčića i 15 uzoraka pljeskavica U 5 uzoraka proizvoda (16,7%) je utvrđena bakterija E.coli, u 9 uzoraka (30,0%) enterobakterije te u 1 uzorku (3,3%) L. monocytogenes. Ključne riječi: usitnjeno oblikovano meso, bakteriološka ispravnost SUMMARY BACTERIOLOGICAL CORRECTNESS OF THE GRINDED AND MODELED MEAT PRODUCTS In this work the results of bacteriological examination of 30 samples of the grinded and modeled meat products, 15 samples of ćevapčići and 15 samples of pljeskavica (hamburgers) are presented. In 5 samples or 16,7% E.coli was determined. Enterobacteria were found in 9 samples (30,0%) and L. monocytogenes in 1 sample (3,3%). Key words: grinded and modeled meat products, bacteriological examination Vladimir Popović, dr.vet.med., Kaufland - Hrvatska Dr.sc. Bela Njari, dr.vet.med., redoviti profesor; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55 Rad je izvadak iz diplomskog rada Vladimira Popovića (mentor: prof.dr.sc. Bela Njari) Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju |
![]() |
![]() ![]() Naslovnica ![]() Riječ urednice ![]() AKTUALNO ![]() Veterinarsko-sanitarni uvjeti za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla ![]() TEHNLOGIJA ![]() Uloga stroja za mljevenje mesa u preradi ![]() IZ LITERATURE I PRAKSE ![]() Standardni sanitacijski operativni program (SSOP’s) ![]() Salamureno meso i zdravlje ljudi ODABRANE STRANICE ![]() Inspekcijske kontrole u prometu mesom i mesnim prerađevinama ![]() TRŽIŠTE MESA ![]() Tržište goveda ![]() Tržište svinja ![]() TRŽIŠTE RIBA ![]() Slatkovodna riba u ribogojilištima ![]() Morska riba u ribogojilištima ![]() ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ![]() ZNANSTVENI RAD ![]() Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu ![]() STRUČNI RAD ![]() Bakteriološka ispravnost pačjih jaja ![]() STRUČNI RAD ![]() Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa ![]() REVIJALNI PRIKAZ ![]() Histamin u mesu i mesnim proizvodima ![]() AUTORSKI PREGLED ![]() Boja mesa - važan parametar kakvoće ![]() Prikaz iz literature ![]() Obavijesti ![]() Upute autorima ![]() ![]()
|
![]() |
![]() MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU ![]() ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb |
![]() |