GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
BAKTERIOLOŠKA ISPRAVNOST PROIZVODA OD USITNJENOG OBLIKOVANOG MESA Popović, V., B. Njari SAŽETAK U ovom radu prikazani su rezultati bakteriološke pretrage 30 uzoraka proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, i to 15 uzoraka ćevapčića i 15 uzoraka pljeskavica U 5 uzoraka proizvoda (16,7%) je utvrđena bakterija E.coli, u 9 uzoraka (30,0%) enterobakterije te u 1 uzorku (3,3%) L. monocytogenes. Ključne riječi: usitnjeno oblikovano meso, bakteriološka ispravnost SUMMARY BACTERIOLOGICAL CORRECTNESS OF THE GRINDED AND MODELED MEAT PRODUCTS In this work the results of bacteriological examination of 30 samples of the grinded and modeled meat products, 15 samples of ćevapčići and 15 samples of pljeskavica (hamburgers) are presented. In 5 samples or 16,7% E.coli was determined. Enterobacteria were found in 9 samples (30,0%) and L. monocytogenes in 1 sample (3,3%). Key words: grinded and modeled meat products, bacteriological examination Vladimir Popović, dr.vet.med., Kaufland - Hrvatska Dr.sc. Bela Njari, dr.vet.med., redoviti profesor; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55 Rad je izvadak iz diplomskog rada Vladimira Popovića (mentor: prof.dr.sc. Bela Njari) Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Veterinarsko-sanitarni uvjeti za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla TEHNLOGIJA Uloga stroja za mljevenje mesa u preradi IZ LITERATURE I PRAKSE Standardni sanitacijski operativni program (SSOP’s) Salamureno meso i zdravlje ljudi ODABRANE STRANICE Inspekcijske kontrole u prometu mesom i mesnim prerađevinama TRŽIŠTE MESA Tržište goveda Tržište svinja TRŽIŠTE RIBA Slatkovodna riba u ribogojilištima Morska riba u ribogojilištima ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu STRUČNI RAD Bakteriološka ispravnost pačjih jaja STRUČNI RAD Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa REVIJALNI PRIKAZ Histamin u mesu i mesnim proizvodima AUTORSKI PREGLED Boja mesa - važan parametar kakvoće Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |