POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

Klikni za pregled priloga
> TRGOVAČKO PRAVO

> Internet trgovina

> Izrada Internet trgovina

> Internet trgovina u HR

> Profitabilnost Interneta

> Ugovori putem Interneta

> Incoterms 2000

> Payterms Croatia

> Oznake u međunar. trgovini

> Rječnik ekonomije

> Marine Terminology

> New Terrorism Clauses

> Marketing u trgovini

> Duhovni kapital

> Inozemna ulaganja

> Novčane jedinice i oznake

> Mjerne jedinice

> EAN bar kod

> Zakoni i propisi

> Usluge za poduzetnike

PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

UGOVORI

> Temeljna načela

> Predmet i osnova

> Sklapanje ugovora

> Forma ugovora

> Uvjeti

> Zastupanje

> Dvostrani ugovori i raskid

> Ugovor o prodaji

> Ugovor o djelu

> Ugovor o radu

> Ugovor o zajmu

> Ugovor o kreditu

> Ugovor o građenju

> Ugovor o zakupu

> Ugovor o trg. zastupanju

> Ugovor o posredovanju

> Ugovor o nalogu

> Ugovor o ortakluku

> Ugovor o licenci

> Ugovor o komisionu

> Ugovor o kontroli

> Ugovor o osiguranju

> Ugovor o ostavi

> Ugovor o uskladištenju

> Ugovor o otpremanju

> Ugovor o prijevozu

> Ugovor o putovanju

> Posrednički ugovor o putovanju

> Ugovor o alotmanu

> Primjeri ugovora


Informacije

> Sektor za trgovinu HGK

> Poslovni WEB katalog

> Trgovačke komore i organizacije

> AMCHAM

> U.S. Commercial

> Velika Britanija

> Austrija

> Njemačka

> Hrvatska

> Literatura


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalogGoogle


WWW Poslovni Forum

Pregled svih usluga za poduzetnike

WEB HOSTING

Ažurirano: 6. 12. 2019.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet uslugaEAN BAR KOD


Bar kod je smisleni niz tamnih crta i svijetlih međuprostora koji omogućavaju elektronskoj opremi da očitaju u njima sadržanu logičnu poslovnu informaciju o proizvodu.

Bar kod ili crtični kod ima strogo određena pravila. Bar kod je ustvari broj pretvoren u smisleni niz tamnih linija i svjetlih međuprostora koje skener opet pretvara u broj, a on je ključ za bazu podataka s ostalim podacima o proizvodu, usluzi ili lokaciji. To omogućuje brzo i jednostavno očitavanje cijene, podataka o proizvodu, inventuru, kontrolu zaliha, utvrđivanje poreznih obveza itd.

Bar kod se kao simbol tiska ili direktno na ambalažu ili na naljepnicu i tako identificirani proizvod odlazi u distribucijsku mrežu, kroz kanale u veleprodaji do prodajnog mjesta u trgovini, gdje se skenira ili očitava prokladnom opremom i dekodira iz bar koda u ljudskom oku prepoznatljivu logičnu poslovnu informaciju.

Zašto EAN bar kod?

EAN sistem je jedinstven međunarodni sistem šifriranja, označavanja i identifikacije. Nastao je kao europski sistem (European Article Numbering - Evropsko numeriranje proizvoda), te njegovim prihvaćanjem od velikog broja država, on ubrzo postaje svijetski sistem. Baziran je na jednom od najprihvaćenijih metoda automatske identifikacije, i postavlja standarde koji predstavljaju važan element automatizacije poslovanja i efikasne komunikacije između različitih poslovnih partnera na nacionalnom i međunarodnom nivou. Sačinjavaju ga multisektorski standardi za jedinstvenu identifikaciju proizvoda (potrošačkih, zbirnih, transportnih pakovanja), usluga i lokacija (koje mogu biti: pravne kao npr. tvrtka, funkcionalne - npr. računovodstveni odjel, i fizičke - npr. skladište i sl.), standardi za prikazivanje dodatnih informacija, standardi za bar kod simbole i standardne EANCOM poruke u vidu elektroničke poslovne dokumentacije.

EAN oznaka je jedinstvena u svijetu i njeno pravilno korišćenje onemogućuje dodjelu iste oznake različitim objektima (proizvodima), a time i zabunu i probleme koji bi u tom slučaju nastali.

Struktura EAN bar koda

Struktura EAN koda je standardna : sastoji se od grupe brojeva koji sadrže podatak o:
- zemlji porijekla robe,
- proizvođaču i
- samom proizvodu.

U standardnom EAN 13 kodu uz ovih 12 brojeva trinaesti broj je kontrolni broj. Izračunava se posebnim algoritmom i provjerava ispravnu strukturu prethodnih znamenki.

Svaki EAN bar kod sastoji se od graničnih linija na lijevoj i desnoj strani od samog bar koda, te obaveznih "tihih zona", koje predstavljaju obaveznu svijetlu ili bijelu podlogu oko njega, kako skeniranje bar koda ne bi nailazilo na teškoće zahvaćajući nevažnu grafiku ili slova izvan koda.

EAN/UCC-13 struktura bar koda (12 + 1)

Kontrolni broj

N1 N2 N3 N4 N5 N6 N7 N8 N9 N10 N11 N12

N13


Kontrolna broj je posljednja brojka (krajnja desna) bar koda. Računa se na bazi ostalih brojeva u bar kod broju i koristi se za potvrdu da je bar kod točno skeniran ili da je broj točno sastavljen.
Kontrolni broj izračunava se pomoću MODULO 10 algoritma iz svih drugih znamenki u broju.

Što je EAN 8 ?

To je bar kod koji ima iste standarde kao EAN 13 samo umjesto 13 ima 8 znamenaka i njegov je kapacitet u EAN sustavu ograničen. Za njegovu dodjelu potrebno je uputiti poseban zahtjev tehničkoj komisiji CRO-EAN-a s idejnim rješenjem ambalaže budućeg proizvoda, jer on se dodjeljuje proizvodima koji su tako mali da na njih fizički ne stane EAN 13.
 
EAN 13 EAN 8

Dimenzije EAN bar koda (mm)Primjer EAN bar koda u "prirodnoj veličini"
Kako dobiti EAN bar kod?

Potrebno je obratiti se Hrvatskom udruženju za kodiranje, EAN CROATIA koje je osnovano u okviru Hrvatske gospodarske komore i koje je punopravnim član EAN INTERNATIONAL-a (Međunarodnog udruženja za obrojčavanje) sa sjedištem u Bruxelles-u (Belgija).

Hrvatsko udruženje za kodiranje - EAN CROATIA pravni je sljednik CRO-EAN-a pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Druge EAN organizacijeEAN-13 BAR KOD - Provjera kontrolne znamenke

Unesite prvih 12 znamenki:          kontrolna
Pregled znamenki za identifikaciju država

Pregled priloga za ugovorne korisnike: bar kod čitači, očitavanje bar koda, skeniranje bar koda, printanje barkod naljepnica, bar kod skeneri, servisiranje opreme, servisiranje aparata, dobivanje bar koda, prijava za bar kod, dokumentacija za odobrenje bar koda, promjena podataka za barkod, određivanje bar kod oznaka, izdavanje odobrenja, primjena bar koda, određivanje kontrolnog broja bar koda, odnosno, kontrolne znamenke, provjera ispravnosti barkoda, pretraživanje baze podataka proizvođača i proizvoda, knjige o bar kodu, programi za barkod, barkod oznake, registar kase s bar kod čitačima, blagajne sa ugrađenim pult skenerima, bar kod čitači (skeneri) posebne namjene, generalni zastupnik za hrvatsku: informativni pregled, dizajn bar kod naljepnica, cijena bar kod opreme, cjenik potrošnog materijala, bar kod oznake i simboli, ean-8, ean-13 crtični kod i druge teme